8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO pacientă din Olt,  al 69-lea deces din cauza gripei

O pacientă din Olt,  al 69-lea deces din cauza gripei

Al doilea deces survenit la un pacient din Olt și al 69-lea la nivel national s-a înregistrat sâmbătă, 2 februarie 2019. Pacienta din Olt avea 41 ani și alte boli asociate.
Decesul pacientei a survenit sâmbătă, 2 februarie 2019, în cazul acesteia fiind confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1) pdm09. Este al doilea deces al unui pacient din Olt în acest sezon gripal. Numărul pacienților diagnosticați cu gripă ajunsese, la 1 februarie 2019, conform unei situații comunicate de DSP Olt, la 87 cazuri, 62 fiind adulți și 25 copii. Femeile au fost mai afectate decât bărbații, iar cele mai multe cazuri confirmate provin din mediul urban – 48.
În Spitalul Județean de Urgență Slatina, secția de Boli Infecțioase, au fost diagnosticate 83 cazuri, confirmate cu analize de laborator, în vreme ce spitalul din Caracal are doar patru cazuri diagnosticate.
Toți pacienții, a mai precizat DSP Olt, au primit tratament antiviral (tamiflu).
Din cei 25 de copii diagnosticați cu gripă, doar șase frecventează colectivități, doi fiind din Slatina (copii de grădiniță), unul din Piatra-Olt, unul din Mărgineni, unul din Găneasa, iar cel de-al șaselea, din Verguleasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS