16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia a făcut cea mai mare captură de cocaină din ultimii 25 de ani

Italia a făcut cea mai mare captură de cocaină din ultimii 25 de ani

Autoritățile italiene au interceptat, în această săptămână, un transport de cocaină în valoare de 630 de milioane de euro (721 de milioane de dolari), care venea din America Latină şi se îndrepta spre Spania, potrivit www.dw.com.
Poliția italiană a declarat, ieri, că 2,1 de tone de cocaină pură, cu o valoare stradală de 500 de milioane de euro (575 milioane de dolari), au fost confiscate în portul Genoa.
Cocaina a fost descoperită în 60 de pungi plasate în interiorul unui container încărcat cu saci de cafea, care mergea din Columbia spre Barcelona, ​​în Spania, prin ItaliaEste cea mai importantă captură realizată, în ultimii 25 de ani, de autoritățile Peninsulei.
Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost arestat în Barcelona, ​​ca parte a operațiunii, care a implicat și autoritățile columbiene, spaniole și britanice.
Anunţul capturării vine după ce autoritățile italiene au declarat, miercuri, că au capturat 650 de kilograme de cocaină pură, evaluate la 130 de milioane de euro, în portul Livorno.
Cocaina a fost găsită pe 15 ianuarie în aproape două duzini de saci mari din interiorul unui recipient de boabe de cafea expediate din Honduras cu un transfer în Costa Rica. Destinația finală a fost Barcelona, capitala regiunii spaniole Catalonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS