O delegație a localității Forbach din Franța (înfrățită cu municipiul nostru) e prezentă la Târgu-Jiu și s-a întâlnit vineri, cu reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu-Jiu și ai Centrului Brâncuși. Au participat Carmen HARTER HOUSELLE, viceprimar, Jean-Luis ROSELLI, șef Direcția Generală de Servicii a Primăriei Forbach, 3 reprezentanți ai Galeriei de Artă Castel Coucou. Scopul vizitei este legat de dezvoltarea unor proiecte culturale între Forbach și Târgu-Jiu în anul 2019 și, mai ales, proiectul “Anotimpul Franța-România”. „Născut dintr-o voință politică comună, la cel mai înalt nivel al celor două state, proiectul „Anotimpul România-Franța 2019”, a cărui desfășurare coincide cu Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, dar și cu celebrarea a două Centenare: cel al Marii Uniri, implicit al României moderne, respectiv centenarul sfârșitului primului Război Mondial, are pentru cele două țări vocația de a: actualiza imaginea și percepția celor două popoare unul față de celălalt; Întări legăturile economice, științifice, culturale si de societate care unesc cele două țări;”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Târgu Jiu. Delegaţia va rămâne la Târgu Jiu până pe 4 februarie.

Forbach este o localitate din Franța, subprefectură a departamentului Moselle, în regiunea Lorena. Este considerată capitala Moselle-Est, pentru că este, din punct de vedere al numărului de locuitori, cea mai mare localitate din fostul bazin carbonifer (peste 22.000 de locuitori și aproximativ 85.000 în comunitatea urbană din împrejurimi).

Eugen Măruţă

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.