17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul Oana Vlăducă anunţă că pleacă din PSD şi trece la Pro România

Deputatul Oana Vlăducă anunţă că pleacă din PSD şi trece la Pro România

Deputatul de Dâmboviţa Oana Vlăducă a anunţat, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că pleacă din PSD şi trece la Pro România.

Oana Vlăducă l-a criticat pe Liviu Dragnea şi a spus că a fost umilită de preşedintele interimar al PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb. De asemenea, aceasta s-a declarat dezamăgită de modul în care senatorul Adrian Ţuţuianu a fost exclus din PSD.

”Sunt membră a Partidului Social Democrat de peste 20 de ani. Am aderat la un grup politic cu care m-am simţit compatibilă din punct de vedere al valorilor şi principiilor declarate (…). Din păcate, foarte multe dintre valorile pentru care am aderat la PSD acum două decenii şi-au încetat valabilitatea de când partidul a intrat în zodia nefastă a unui lider nefast”, a scris Oana Vlăducă în postarea de pe Facebook.

Parlamentarul a adaugat că s-a gândit la parcursul pe care îl are de urmat şi a decis să se alăture partidului lui Victor Ponta, Pro România.

”Îi ştiu bine pe cei din echipa Pro România. Îl cunosc pe Adrian Ţuţuianu şi ştiu cât a muncit ca să facă din PSD Dâmboviţa una dintre organizaţiile de frunte la nivel naţional. I-am cunoscut, de-a lungul timpului, pe Victor Ponta, Nicu Bănicioiu, Sorin Cîmpeanu, Mihai Tudose şi Daniel Constantin. Toţi sunt prieteni ai judeţului Dâmboviţa şi l-au ajutat atunci când au avut puterea să o facă”, a afirmat Vlăducă.

Deputatul de Dâmboviţa l-a criticat dur pe Liviu Dragnea, pe care îl acuză că face rău PSD-ului.

”Partidul Social Democrat a fost ocupat şi luat în posesie de un personaj care face mult rău partidului şi, prin extensie, ţării. Liviu Dragnea a pierdut orice busolă a moralităţii şi realităţii înconjurătoare şi funcţionează astăzi pe bază de teroare. El însuşi posedat de anumite spaime, îşi transferă lăcomia şi disperarea în gesturi politice, unele cu repercusiuni la nivel de funcţionare a statului român. Din această categorie au făcut parte şi ordinele de eliminare din PSD a lui Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Adrian Ţuţuianu, Marian Neacşu şi alţii, ordine pe care i le-au dus la îndeplinire câteva personaje contextual-credincioase, fără repere morale de niciun fel”, a mai spus Oana Vlăducă.

Aceasta a susţinut că toate subiectele naţionale sunt transformate în ”răfuieli personale ale liderului PSD cu….oricine” şi a dat ca exemplu tema Justiţiei, despre care a spus că a fost ”maculată prin atingerea de către Liviu Dragnea”.

Oana Vlăducă a mai precizat că a fost dezamăgită de modul în care a fost exclus Adrian Ţuţuianu din PSD, pentru delict de opinie.

”Dacă un lider de talia sa, care a reuşit rezultate politice pe care mulţi (chiar din partid) nici nu le visau, a fost eliminat astfel, ce raportare mai pot avea membrii simpli? În PSD, pare că a fost confiscat dreptul de a gândi. Cine vorbeşte altfel decât o fac liderul şi câţiva din camarila sa e vinovat şi trebuie să plece”, a precizat Oana Vlăducă.

Aceasta s-a referit şi la situaţia din PSD Dâmboviţa, unde, după excluderea din partid a lui Ţuţuianu, preşedinţia filialei a fost preluată de Rovana Plumb.

”Instaurarea unei noi conduceri la PSD Dâmboviţa a adus mai multă tulburare decât linişte, mai mult venin decât pace (…). Am păstrat în mine amărăciunea asta: nu am crezut niciodată că un membru simplu (nu mai spun deputat sau altceva) poate să fie umilit în faţa primarilor, a colegilor săi aşa cum a înţeles doamna Rovana Plumb să procedeze cu mine, Carmen Holban sau Titus Corlăţean. Vremurile se schimbă şi se întorc”, a mai susţinut Oana Vlăducă.

Parlamentarul a explicat şi decizia de a pleca din PSD.

”Gestul meu este o delimitare de actuala conducere a PSD, care a transformat partidul într-o monedă imorală prin care se negociază orice, inclusiv libertăţi. Mă delimitez de Liviu Dragnea, nu şi de poporul psd-ist, oameni simpli şi de bună credinţă, primari oneşti şi muncitori, care nu au nicio legătură cu moravurile stăpânului. Lor o să le vorbesc în continuare, cu ei o să mă văd în continuare şi pe mulţi îi aştept alături de noi. Pro România poate deveni adevăratul partid de stânga al României, care să pună în lumină o social-democraţie modernă, europeană, compatibilă cu valorile pe care, din păcate, PSD le-a abandonat”, a conchis Oana Vlăducă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS