19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANRE: Nu creşte preţul la energia electrică pentru clienţii casnici

ANRE: Nu creşte preţul la energia electrică pentru clienţii casnici

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat vineri ordinul privind metodologia de stabilire a preţului energiei electrice vândute de producători pe bază de contracte reglementate şi a cantităţilor de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanţă, potrivit unui comunicat al instituţie.
Metodologia face parte din pachetul de reglementări aplicabile în perioada 1 martie 2019-28 februarie 2022, care au ca obiectiv asigurarea furnizării de energie electrică pentru clienţii casnici ai furnizorilor de ultimă instanţă, în condiţii reglementate. (…) Aplicarea prevederilor Metodologiei nu va conduce la creşteri de preţuri la energia electrică furnizate clienţilor finali casnici care optează pentru furnizarea în regim reglementat în perioada 01.03.2019 – 28.07.2022.
Propunerea ANRE prevedea ca Hidroelectrica şi Nuclearelectrica să livreze către piaţa reglementată până la 65% din producţie, la un preţ cu 5% în plus faţă de costurile de producţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS