8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Legea privind desecretizarea protocoalelor SRI a fost declarată neconstituțională

Legea privind desecretizarea protocoalelor SRI a fost declarată neconstituțională

-

Legea privind desecretizarea protocoalelor SRI cu diverse instituții, inițiată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, este neconstituțională. Președintele Senatulului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că ” așteptăm motivarea Curții pentru a putea avea un răspuns complet și adecvat”, dar că „protocoalele sunt ilegale, rămân ilegale”.
CCR a admis sesizările făcute de președintele Klaus Iohannis, PNL, USR și Înalta Curte. Potrivit unor surse juridice, Curtea ar fi considerat că declasificarea se poate face doar prin hotărâre de guvern, nu printr-o lege. De altfel, întregul proiect a fost declarat neconstituțional. Actul normativ dădea posibilitatea persoanelor condamnate cu probe obținute pe baza protocoalelor cu SRI să ceară revizuirea sentințelor și despăgubiri.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului: „Până acum nu am văzut decât comunicatul Curții și e normal să așteptăm motivarea Curții pentru a putea avea un răspuns complet și adecvat la problemele cu care Curtea a fost sesizată și noi le avem spre sesizare. (…) Protocoalele sunt ilegale, rămân în continuare. Decizia Curții nu pune în discuție legalitatea protocoalelor. Ele rămân în continuare să fie considerate ilegale. Unica autoritate legiuitoare din România este Parlamentul. Deci protocoalele sunt ilegale, deci trebuie să găsim forma legală și constituțională pentru a le declasifica”.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.