13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOperaţiune de salvare a unei persoane prinsă sub dărâmăturile clădirii prăbuşite în Haga

Operaţiune de salvare a unei persoane prinsă sub dărâmăturile clădirii prăbuşite în Haga


Un bărbat, de 28 de ani, a fost salvat după ce a fost prins sub dărâmăturile clădirii din Haga, care s-a prăbuşit ieri, în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaze, potrivit nltimes.nl. El a fost scos după ce timp de opt ore salvatorii au ţinut legătura cu victima printr-o staţie radio. Tânărul este în prezent în terapie intensivă în spital, a fost operat la ambele picioare, dar se descurcă simte relativ bineavând în vedere circumstanțele date, a spus vărul său postului de televiziune NOS.
În urma prăbuşirii clădirii de pe Jan van der Heijdenstraat, zece persoane au fost rănite, dintre care opt au fost spitalizați. Pompierii au salvat patru oameni din moloz.
Un total de 27 de case pe stradă au fost evacuate după explozie. Aproximativ 30 de persoane au petrecut noaptea într-un hotel. Locuitorii nu se pot întoarce la casele lor deocamdată – nici măcar pentru a-şi lua bunuri personale. Explozia a afectat o serie de clădiri adiacente.
Departamentul de pompieri și inspectorii în construcții vor verifica starea clădirilor de pe Jan van der Heijdenstraat.
Primarul Pauline Krikke a vizitat locuitorii evacuați duminică seara și din nou luni dimineață. „La fel ca și noaptea trecută, am vorbit foarte mult cu oamenii. După primul mare șoc, acum ei încearcă încet și înverșunat ceea ce au experimentat și ce s-a întâmplat cu ei”, a spus ea.
Poliția a păzit casele de pe Jan van der Heijdenstraat în timpul nopții. Explozia a spart ferestrele multor case, făcându-le vulnerabile la spargere. Strada este umplută cu sticlă şi va fi închisă traficului până astă seară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS