8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudiu șocant: 5% dintre britanici nu cred că Holocaustul a avut loc

Studiu șocant: 5% dintre britanici nu cred că Holocaustul a avut loc

Nu mai puțin de 5% dintre adulții din Marea Britanie nu cred că Holocaustul a avut loc, și unul din 12 crede că amploarea crimelor din lagărele naziste a fost exagerată, potrivit unui studiu citat de BBC News
Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 2.000 de persoane de către organizația ”Opinion Matters for the Holocaust Memorial Day Trust”.
Aproape două treimi dintre cei chestionați nu au putut spune câți evrei și-au pierdut viața în lagărele de concentrare sau au indicat un număr mult mai mic de victime.

Duminică, în Marea Britanie, este de așteptat ca sute de mii de oameni să participe la evenimente de comemorare a victimelor, printre aceștia supraviețuitori ai terorii naziste, politicieni și personalități publice care vor evoca memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați în lagărele de concentrare.

De asemenea, evenimentele marchează 25 de ani de la genocidul din Rwanda și 40 de ani de la genocidul din Cambodgia.
27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, potrivit unei decizii a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Șase milioane de evrei și milioane de oameni de alte naționalități și-au pierdut viața în lagărele naziste.

HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS