16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac cu bombă într-o biserică catolică din Filipine: zeci de victime

Atac cu bombă într-o biserică catolică din Filipine: zeci de victime

Zeci de persoane au murit și alte zeci sunt rănite după ce două bombe au explodat la o catedrală romano-catolică din Jolo, o insulă din sudul arhipelagului Filipnelor unde sunt activi militanții islamiști, informează Digi 24.

Potrivit unui bilanț provizoriu, sunt 27 de morți și 77 de răniți, dar cifrele se schimbă de la un moment la altul. Un bilanț inițial indica 19 morți, apoi s-au anunțat 21 de morți.

Prima explozie a avut loc chiar în  timpul slujbei de duminică. Atunci când soldații au venit la fața locului, un al doilea mecanism exploziv a fost detonat în parcarea din apropiere. Majoritatea victimelor sunt civili. Atacul vine la câteva zile după ce locuitorii din regiunea majoritar musulmană votaseră la un referendum pentru o autonomie sporită, notează BBC. Numai că alegătorii din provincia Sulu, din care face parte Jolo, au respins această variantă.

Deocamdată, atacul nu a fost revendicat, dar se știe că Jolo a fost mult timp o bază pentru islamiști, inclusiv pentru cei din gruparea teroristă Abu Sayyaf.

Catedrala catolică unde a fost amplasată bomba a mai fost vizată în trecut de atacuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS