O nouă alarmă pentru un pericol iminent de rupere a unui alt baraj minier a fost activată duminică dimineaţa în Brumadinho, oraşul din sud-estul Braziliei, unde vineri a avut loc o catastrofă care a lăsat în urmă zeci de morţi, după cum au informat compania minieră şi pompierii, relatează El Mundo.

Într-un comunicat de urgenţă, compania Vale, care deţine câmpul minier, a anunţat că alarma a fost declanşată la ora locală 05:30 „când a fost detectată o creştere a nivelului apei în instrumentele de monitorizare a digului VI”.

Structura face parte din mina Córrego do Feijao, al cărei baraj a fost rupt vineri, provocând moartea a 34 de oameni, aproximativ 300 sunt daţi dispăruţi.

Pompierii au informat că evacuează comunităţile învecinate.

Mediafax

Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.