12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod Galben de polei până mâine dimineaţă

Cod Galben de polei până mâine dimineaţă

Administraţia de Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de Cod Galben,  valabilă până mâine dimineaţă la ora 10.00, pentru judeţele din sud-estul ţării.

De astăzi după amiază, se va depune gheață în sud și sud-est, iar la munte, în special la altitudini mari, vor fi  intensificări temporare ale vântului și ninsori.

Până duminică, la ora 10.00, în regiunile sudice și sud-estice, pe spații relativ extinse vor fi depuneri de gheață. Trecător și pe arii restrânse, se vor mai semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Precipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în regiunile nordice și nord-estice, dar mai ales la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări, îndeosebi la altitudini mari, cu viteze la rafală de 60-70 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea.

În același interval, se va semnala polei și vor fi depuneri semnificative de gheață în sudul Moldovei, în estul, sud-estul și centrul Munteniei.

În special în după-amiaza și în seara zilei de sâmbătă, în aceste zone vor mai fi precipitații slabe, predominat sub formă de ploaie, ce vor continua să depună polei.

Pe tot parcursul intervalului se vor menține depunerile semnificative de gheață, mai subliniază meteorologii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS