17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie printre vitezomani şi pietoni

Razie printre vitezomani şi pietoni

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova, dar şi cei de la Serviciul Rutier Dolj, au făcut, miercuri, o serie de acţiuni în trafic, vizaţi fiind şoferii care apasă prea mult pedala de acceleraţie şi cei care nu acordă prioritate pietonilor.

Astfel, potrivit poliţiştilor doljeni, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat o acţiune, în Craiova, pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale, 5 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, iar 75 pentru alte abateri la regimul rutier. Valoarea sanctiunilor aplicate este de peste 13.000 lei, iar aa măsuri complementare, au fost reţinute 5 permise de conducere.

Tot miercuri, în județului Dolj a fost organizată o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de conducătorii de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

La această activitate au participat poliţişti din cadrul Serviciul Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene, Biroul Rutier Craiova, dar şi poliţişti din cadrul Formațiunilor Rutiere Calafat, Băilești, Bechet, Dăbuleni, Filiași și Segarcea.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 94 de abateri, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 25.000 lei. Un număr de 49 de conducători auto au fost sacţionaţi pentru depăşirea limitelor de viteză, celelalte 45 de sancţiuni fiind aplicate pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune în flagrant delict, au reţinut 10 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS