17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinți: Doi pompieri avansaţi în grad cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Mehedinți: Doi pompieri avansaţi în grad cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, inspectorul şef al ISU Mehedinţi a avansat în gradul următor, in mod excepţional, pentru merite deosebite, doi scafandri din cadrul inspectoratului nostru. Este vorba despre plt. maj. Anghel Cruceru şi plt. maj. Marian Niţă, care, aflandu- se in misiune in judetul Constanta, au reuşit să salveze două persoane aflate în pericol de înec, in Marea Neagra, informează ISU Mehedinti.
Cei doi scafandri din cadrul ISU Mehedinţi, aflaţi în misiune de patrulare pe litoral, cu o ambarcatiune SMURD, în data de 10 august a.c., în staţiunea Eforie Nord, împreună cu un alt scafandru din cadrul ISU B-IF, au desfăşurat o misiune extrem de dificilă, încheiată cu satisfacţia că au salvat două persoane.
De cele mai multe ori scafandrii din cadrul ISU sunt solicitaţi să intervină pentru recuperarea din ape a trupurilor lipsite de viaţă, de această dată, însă, misiunea lor a fost de salvare a unor persoane pentru care şansa la viaţă scădea cu fiecare secundă. Astazi, intr-un cadru festiv, in fata colegilor, cei doi scafandri mehedinteni au primit recunoștință pentru faptele lor.
Marian Niţă şi Anghel Cruceru fac parte din cadrul ISU Mehedinţi din anul 2007 şi desfăşoară activitatea de scafandru incepand cu anul 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS