10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHuawei estimează că o depășească Samsung în acest an

Huawei estimează că o depășească Samsung în acest an

Gigantul chinez Huawei are planuri mari pentru acest an: producătorul de smartphone-uri și echipamente de telecomunicații și-a propus să depășească Samsung și să devină cel mai mare producător de telefoane din lume, chiar dacă a fost cvasi-interzis în SUA, potrivit Libertatea.

Huawei a depășit anul trecut Apple și a ajuns al doilea producător de smartphone-uri din lume. „Consumatorii au încredere în noi”, spune Richard Yu, șeful diviziei Huawei care realizează produse de uz larg. „Numai politicienii sunt cei care încearcă să pună presiune pe noi”, a completat el.

Scandaluri cât casa de spionaj

Huawei este acuzată de SUA că spionează în favoarea Chinei. Compania a fost interzisă de către Australia și Noua Zeelandă la licitațiile de echipamente pentru rețele 5G. Alte state, precum Germania sau Franța analizează situația, în vreme ce operatorii telecom BT (Marea Britanie) și SoftBank (Japonia) au anunțat deja că vor înlocui părți din rețelele lor realizate cu echipamente Huawei. Un șef Huawei din Polonia este acuzat de spionaj, în vreme ce fiica fondatorului, care este și director operațional al gigantului, a fost arestată în Canada și așteaptă extrădarea în SUA sub acuzații de fraudă și conspirare la exportul de produse către Iran.

Huawei crește, Apple și Samsung scad

Huawei a raportat în 2018 o creștere de 50% a veniturilor pe divizia de produse de larg consum, vânzările acesteia ajungând la 52 de miliarde de dolari. Această divizie acontează 48% din veniturile totale ale Huawei, ceea ce înseamnă că a depășit ca pondere divizia de echipamente de telecomunicații. Estimările Huawei sunt în contrast cu prognozele Apple și Samsung. Apple a avertizat de curând asupra scăderii puternice a cererii în China. Huawei s-a remarcat atât prin producerea de smartphone-uri ieftine cu dotări bune, cât și în privința unora cu camere foto avansate. Huawei deține și brandul de telefoane Honor. În România, un model Huawei este cel mai vândut smartphone la eMAG, cel mai mare retailer online.

„Dragonii” Chinei cuceresc lumea

Mai mulți producători din China înregistrează creșteri spectaculoase în ultima vreme. Pe lângă Huawei, pe listă se mai află Xiaomi, Oppo și Vivo. Alți producători chinezi au însă probleme, precum Meizu, Gionee, LeEco, Coolpad, Smartisan. Alți producători din China sunt One Plus, Doogee, Vernee, Umidigi, Elephone, Ulefone, Meitu sau ZTE – celălalt mare producător de echipamente telecom din China. Producătorul de calculatoare Lenovo realizează de asemenea și telefoane, ca și TCL, unul dintre cei mai mari producători de televizoare din China.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS