17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveni arestaţi preventiv pentru atacul din cartierul Rovine

Craioveni arestaţi preventiv pentru atacul din cartierul Rovine

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, astăzi, arestarea preventivă a doi tineri din Craiova, suspectaţi că, împreună cu alţi doi bărbaţi, au atacat cu bâtele un craiovean de 28 de ani.
Incidentul a avut loc în dimienaţa zilei de 15 ianuarie, pe Aleea Nicolae Iorga din cartierul Rovine. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, patru bărbaţi l-au atacat pe craioveanul Liviu Popovici, care se afla la volanul unui autoturism Mercedes. În mașină se aflau mama şi soţia bărbatului de 28 de ani. În jurul orei 09, şoferul unui autoturism Audi înmatriculat în Marea Britanie a tamponat şi blocat Mercedesul condus de craioveanul de 28 de ani pe aleea Nicolae Iorga. Din Audi au coborat patru bărbaţi, care l-au atacat pe şofer sub privirile mamei şi soţiei acestuia. Se pare că atacatorii aveau feţele acoperite cu fulare şi erau înarmaţi cu bâte şi alte obiecte contondente.
O zi mai târziu, poliţiştii doljeni au anunţat că au reţinut un suspect, pe craioveanul Marius Cojocaru, de 24 de ani. Acesta a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Un alt suspect, Ionuţ Trandafir, a fost arestat preventiv pe 18 ianuarie, tot de Tribunalul Dolj.

Autoturismul condus de craioveanul de 28 de ani a fost avariat de cei patru atacatori

Tot pe data de 17 ianuarie, procurorii doljeni au cerut arestarea preventivă a altor doi suspecţi, a craiovenilor Ionuţ Alexandru şi Marian Savu. Instanţa a amânat judecarea cererii anchetatorilor pentru astăzi, când a dispus arestarea preventivă a suspecţilor.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Constantin Alexandru Ionuţ pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23.01.2019, până la data de 21.02.2019, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Savu Marian pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23.01.2019, până la data de 21.02.2019, inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei.

Unul dintre suspecţi spune că era în pat în momentul atacului

Înainte de a intra în clădirea Tribunalului Dolj, Marian Savu a declarat pentru GdS că nu a fost implicat în conflictul din dimineaţa zilei de 15 ianuarie, iar propunerea de arestarea a procurorilor se bazează numai pe declaraţia victimei.
„În acea dimineaţă eram acasă. M-am trezit pe la 9.30 şi am ieşit din casă pe la ora 10. A confirmat acest lucru şi mama mea, care a fost chemată la audieri. Se poate vedea şi pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere. El(Popovici – n.r.) şi mama sa au declarat că am fost printre cei care l-au atacat. Nu există nici o probă împotriva noastră, decât ce spune unul şi altul”, a precizat Savu.
În acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv complicitate la tentativă de omor calificat. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS