Acasă Actualitate Statutul de rezident permanent în Marea Britanie, după Brexit, solicitat printr-o aplicaţie...

Statutul de rezident permanent în Marea Britanie, după Brexit, solicitat printr-o aplicaţie pe mobil

-

Londra a deschis procedura pentru europenii care vor sa rămână în Marea Britanie după Brexit. Cererile pot fi depuse şi pe telefonul mobil, unde există de acum o aplicaţie specială. Iar guvernul renunţă la taxa de 65 de lire cerută solicitanţilor de rezidenţă, după cum a anunţat premierul Theresa May.

3,5 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene trăiesc în acest moment în Marea Britanie. Pentru a rămâne acolo şi după Brexit, ei trebuie să ceară statutul de „rezident permanent”.

Depunerea cererii de rezidenţă, care costă acum 65 de lire, va fi gratuită din 30 martie. Cei care plătesc până atunci îşi vor primi banii înapoi. Solicitările de rezidenţă se pot depune printr-o aplicaţie pe telefonul mobil, care încă nu funcţionează pe iPhone. Utilizatorii trebuie să îşi fotografieze paşapoartele biometrice şi faţa pentru a-şi confirma identitatea. Apoi sunt direcţionaţi către un site, unde îşi înregistrează adresa, îşi dau acordul pentru verificarea situaţiei lor fiscale şi îşi declară cazierul judiciar.

Autorităţile estimează că în câteva sute de mii de cazuri, cererile vor fi respinse. A fost făcută o testare a sistemului pe 30.000 de persoane şi rezultatele sunt următoarele: 81% din cereri au fost rezolvate în maximum o săptămână. Niciun dosar nu a fost respins. Dar 10% dintre solicitanţi nu au primit răspuns, la trei săptămâni după încheierea testării.

ȘTIRI VIDEO GdS

Mihai Bălaşa şi Rică Neaga au prefaţat partida cu Astra Giurgiu

Universitatea Craiova a susţinut astăzi conferinţa de presă premergătoare întâlnirii cu Astra Giurgiu. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au fost prezenţi fundaşul...