Acasă Actualitate Proteste mari în Ungaria și Serbia

Proteste mari în Ungaria și Serbia

-

Mii de persoane au protestat sâmbătă în capitala Ungariei, Budapesta, împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Viktor Orban şi a legii care modifică regimul orelor suplimentare, relatează mediafax conform Reuters. 

Protestatarii au manifestat în centrul oraşului Budapesta, în zona castelului medieval Buda, sub sloganul „Ne-a ajuns!” şi au fluturat steagul Ungariei şi al Uniunii Europene.

„Ei (Guvernul, n.red) ignoră tot ce avem de spus şi tot ce vrem, lucru care ne deranjează”, a declarat Lajos Kovacs, unul dintre protestatari.

Conform modificărilor legislative adoptate luna trecută de Partidul Fidesz, condus de Viktor Orban, companiile pot solicita angajaţilor să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an şi pot amâna plata acestora cu trei ani.

Orban susţine că modificarea legislativă este în interesul angajaţilor, care vor avea astfel posibilitatea legală să lucreze ore suplimentare în contextul în care economia Ungariei se confruntă cu scăderea forţei de muncă.

Peste 10.000 de persoane au protestat în Belgrad faţă de regimul preşedintelui Aleksandar Vucic

Peste 10.000 de persoane au protestat sâmbătă în capitala Serbiei, Belgrad, faţă de regimul preşedintelui Aleksandar Vucic şi Partidul Progresiv Sârb (SNS), solicitând libertatea presei şi alegeri corecte, relatează Reuters.

Protestatarii, conduşi de Alianţa pentru Serbia, o grupare formată din 30 de partide şi organizaţii de opoziţie, au manifestat pentru al optulea weekend consecutiv. Aceştia au scandat sloganuri precum „A început” şi „Vucic este hoţ”.

Cetăţenii consideră că libertatea presei este o precondiţie importantă pentru desfăşurarea unor alegeri electorale corecte.

„Singura dorinţă pe care o avem este dispariţia acestui regim malefic. Vrem alegeri, dar libertatea trebuie să vină prima”, a declarat Branisalv Trifunovic, unul dintre protestatarii care s-a adresat mulţimii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. TODOME îşi modelează viitorul în business cu fier forjat

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...