23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Orașele Cluj și Timișoara au achiziționat mijloace de transport pentru elevi

Orașele Cluj și Timișoara au achiziționat mijloace de transport pentru elevi

-

Pentru a evita aglomerația de autoturisme în jurul unităților școlare, Clujul a achiziționat autobuze speciale pentru transportul elevilor. Elevii sunt preluați în mijloacele de transpoet în prezența unui polițist. Și la Timișoara pentru elevi au fos achiziționate patru microbuze. Transportul elevilor este gratuit și nu există limită de vârstă.

La Timișoara fiecare microbuz are 30 de locuri, nu există o limită de vârstă pentru elevi, iar transportul este gratuit.În prima săptămână, aproape 450 de copii au mers dimineaţa la şcoală cu aceste microbuze.

La Cluj, primele autobuze şcolare au fost puse în funcţiune în această toamnă. Peste 10.000 de elevi au beneficiat de transportul special, iar zilnic aproape 350 de elevi merg la şcoală cu autobuzul însoţiţi de poliţiştii locali.

Autorităţile din Cluj vor mai cumpăra alte 10 autobuze pentru elevi până la primăvară.

În celelalte orașe, nu există deocamdată aceste alternative pentru transportul elevilor.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.