Acasă Actualitate Marian Jean Marinescu: Autorităţile nu vor spitalul regional şi nu au bani...

Marian Jean Marinescu: Autorităţile nu vor spitalul regional şi nu au bani de drumul expres

-

Europarlamentarul PNL de Dolj Marian Jean Marinescu acuză guvernul român că nu se implică suficient în gestionarea problemelor europene în această perioadă, în care România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Printre cele mai importante dosare care trebuie gestionate se află cel referitor la adoptarea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021-2027. CFM fixează sumele care pot fi cheltuite în fiecare an la nivelul UE, deci este o chestiune de maximă importanţă.
“Premierul se duce în Israel, nu se duce în Europa pentru a negocia pe buget. Bănuiesc că are o eroare de direcţie foarte clară şi foarte evidentă”, a declarat Marian Jean Marinescu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute duminică. Europarlamentarul a criticat şi atitudinea guvernului român în două probleme de maximă importanţă pentru Oltenia: Spitalul Regional Craiova şi drumul expres Craiova-Piteşti. În ce priveşte spitalul, Marinescu spune că autorităţile pur şi simplu nu vor să facă această investţie. “Este evident că nu există voinţă. Am un răspuns de la dna comisar Corina Creţu în care se spune clar că spitalele pot fi realizate: se poate schimba şi suma şi procentul de cofinanţare. (…) Sunt absolut iresponsabili aceşti indivizi care refuză să acceseze banii europeni”, a afirmat acesta.
În ce priveşte drumul expres, Marinescu a spus: “Am făcut o scrisoare către CNAIR în care am cerut să se facă publice contractele încheiate pentru bucăţi din drumul expres Craiova-Piteşti. Este o mare problemă cu sursa de finanţare: nu s-a depus proiectul pentru accesarea fondurilor UE, iar bugetul naţional nici măcar nu există la ora actuală. Nu ştiu cum se poate organiza o licitaţie şi semna un contract fără sursă de finanţare. Este ilegal! Am văzut recent o ştire că au început exproprierile. Mi-e teamă că tocmai pentru exproprieri au fost încheiate aceste contracte”.

 

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.