16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArestări în cazul atacului cu bâte şi săbii din Rovine

Arestări în cazul atacului cu bâte şi săbii din Rovine

Poliţiştii doljeni susţin că i-au identificat pe cei patru bărbaţi care au atacat cu băte şi săbii un craiovean de 28 de ani.
Incidentul a avut loc marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe Aleea Nicolae Iorga din cartierul Rovine. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, patru bărbaţi au atacat un craiovean de 28 de ani, care se afla la volanul unui autoturism Mercedes, în care se aflau mama şi soţia şoferului. Astfel, şoferul unui autoturism Audi înmatriculat în Marea Britanie a tamponat şi blocat Mercedesul condus de craioveanul de 28 de ani pe aleea Nicolae Iorga. Din Audi au coborat patru bărbaţi, care l-au atacat pe şofer sub privirile mamei şi soţiei acestuia. Atacatorii aveau feţele acoperite cu fulare şi erau înarmaţi cu bâte şi săbii.
Miercuri, oamenii legii au anunţat că au reţinut unul dintre cei patru atacatori, pe craioveanul Marius Cojocaru, de 24 de ani. Joi seara, după o noapte petrecută în arest, acesta din urmă a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea anchetatorilor şi a dispus aresarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.
„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cojocaru Marius Nicuşor pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.01.2019, până la data de 15.02.2019, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat prin apărător ales de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii preventive a controlului judiciar”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

Tot joi, procurorii doljeni au cerut arestarea în lipsă a altor doi suspecţi, iar instanţa a amânat judecarea cererii pentru săptămâna viitoare. „Disjunge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Constantin Alexandru Ionuţ şi Savu Marian şi fixează termen în cauză la data de 23.01.2019, pentru când dispune citarea inculpaţilor Constantin Alexandru Ionuţ şi Savu Marian”, a mai dispus instanţa.

Poliţiştii au prins încă un suspect

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de joi, a fost prins şi reţinut încă un suspect. Este vorba de craioveanul Ionuţ Trandafir, de 20 de ani. „În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii doljeni sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost probată activitatea infracţională desfăşurată de un tânăr de 20 de ani, din Craiova, bănuit că ar fi fost implicat în altercaţia din data de 15 ianuarie. Astfel, în cursul zilei de ieri, cel în cauză a fost reţinut, pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la omor calificat, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au precizat poliţiştii doljeni. Astfel, doi dintre suspecţi au ajuns în arestul IPJ Dolj, iar doi sunt căutaţi încă de poliţişti.
În acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv complicitate la tentativă de omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS