19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă un craiovean reţinut pentru atacul din Rovine

Încă un craiovean reţinut pentru atacul din Rovine

IPJ Dolj a comunicat că, în cursul zilei de ieri, a fost prins şi reţinut un tânăr de 20 de ani, suspectat că a participat la atacul cu bâte şi săbii din cartierul craiovean Rovine. Este vorba de craioveanul Ionuţ Trandafir, de 20 de ani. „În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii doljeni sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost probată activitatea infracţională desfăşurată de un tânăr de 20 de ani, din Craiova, bănuit că ar fi fost implicat în altercaţia din data de 15 ianuarie. Astfel, în cursul zilei de ieri, cel în cauză a fost reţinut, pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la omor calificat, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au precizat poliţiştii doljeni.

Incidentul a avut loc marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe Aleea Nicolae Iorga din cartierul Rovine. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, patru bărbaţi au atacat un craiovean de 28 de ani, care se afla la volanul unui autoturism Mercedes. În mașină se aflau mama şi soţia bărbatului de 28 de ani. Astfel, şoferul unui autoturism Audi înmatriculat în Marea Britanie a tamponat şi blocat Mercedesul condus de craioveanul de 28 de ani pe aleea Nicolae Iorga. Din Audi au coborat patru bărbaţi, care l-au atacat pe şofer sub privirile mamei şi soţiei acestuia. Atacatorii aveau feţele acoperite cu fulare şi erau înarmaţi cu bâte şi săbii.

În acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv complicitate la tentativă de omor calificat.

Joi seara, Tribunalul Dolj a dispus arestarea pentru 30 de zile a lui Marius Cojocaru, de 24 de ani, suspectat că a participat la atac. Tot joi, anchetatorii au cerut arestarea în lipsă a altor doi suspecţi, a craiovenilor Alexandru Constantin şi Marian Savu. Instanţa a dispus amânarea judecării cererii pentru data de 23 ianuarie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS