Acasă Actualitate Judecătorii CCR se vor pronunța abia pe 6 martie asupra legii care...

Judecătorii CCR se vor pronunța abia pe 6 martie asupra legii care interzice organizarea referendumului în aceeași zi cu euroalegerile

-

Judecătorii Curții Constituționale se vor pronunța pe 6 martie asupra legii prin care se interzice organizarea referendumului în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul European, potrivit unor surse citate de Agerpres.
Președintele Klaus Iohannis a atacat joi la CCR legea electorală care a fost amendată de Parlament în sensul în care nu poate fi organizat referendum sau alt tip de alegeri în ziua în care au loc alegerile pentru Parlamentul European. Europarlamentarele ar urma să aibă loc pe 26 mai.
Iohannis a invocat încălcarea principiilor constituționale precizând că Parlamentul poate decide asupra legilor, dar în măsura în care nu aduce atingere prerogativelor constituționale ale altor instituții competente. Cu alte cuvinte, nu poate cenzura dreptul constituțional al șefului statului de a convoca referendum asupra unor teme de interes național, ori, după caz, al autorităților locale care au dreptul și ele să convoace referendum local.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.