16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis a atacat la CCR legea care interzice organizarea referendumului odată cu europarlamentarele

Iohannis a atacat la CCR legea care interzice organizarea referendumului odată cu europarlamentarele

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, joi, Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificarea legii care interzice organizarea referendumului la aceea dată cu desfăşurarea alegerilor europarlamentare, informează Administraţia Prezidenţială, scrie Mediafax.

Este vorba despre legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală care a fost transmisă de Parlament pentru promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis la finalul lunii decembrie a anului trecut.

Şeful statului susţine că argumentează, în sesizarea transmisă Curţii Constituţionale, că o asemenea normă legislativă care interzice organizarea unei consultări populare odată cu desfăşurarea alegerilor europarlamentare încalcă prevederile constituţionale. Preşedintele aminteşte că Legislativul a încercat de mai multe ori, prin proiecte de lege, să interzică organizarea referendumurilor la aceeaşi dată cu desfăşurarea alegerilor în PE, care au fost declarate neconstituţionale de către CCR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS