17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste ale angajaților din poliție și penitenciare pe 7- 8 februarie

Proteste ale angajaților din poliție și penitenciare pe 7- 8 februarie

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ambele afiliate Confederaţiei Sindicale Naţionale ,,Cartel ALFA”, fac următoarele precizări în legătură cu protestele din perioada 7-8 februarie:

Birourile Executive de conducere ale organizațiilor au decis să pună în aplicare Protocolul de colaborare, astfel încât, în zilele de 7 și 8 februarie, când va avea loc, la București, Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, vom organiza pichetări comune ale sediilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției, pentru promovarea drepturilor și intereselor sociale, economice şi profesionale ale membrilor noștri de sindicat.

Revendicările vizează, în esență, măsurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea personalului din familia ocupațională „apărare, ordine publică și securitate națională”, înghețarea unor sporuri salariale la nivelul, și așa mic, al lunii dec. 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar și modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariția Legii nr. 223/2015 (toate acestea fiind prevăzute sau reconfirmate prin OUG nr. 114/28.12.2018).

Federaţiile sindicale doresc să atragă atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele membrilor de sindicat;

Considerăm că prezența, la București, a miniștrilor din domeniul Justiție și Afaceri Interne este un moment propice pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ineficiența dialogului social și la modul defectuos în care Guvernul și ministerele de resort tratează revendicările noastre salariale și profesionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS