Acasă Actualitate Președintele Klaus Iohannis: Românii din Marea Britanie să nu își facă probleme

Președintele Klaus Iohannis: Românii din Marea Britanie să nu își facă probleme

-

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nimeni nu trebuie să își facă probleme pentru românii din Marea Britanie, în urma votului de respingere a acordului cu UE, din parlamentul britanic. Suntem aici, suntem pregătiți, vom avea soluții, a transmis președintele Klaus Iohannis.
Întrebarea care se pune după votul din Parlamentul britanic, a spus președintele Iohannis, este – ce urmează ? El a precizat că la acest moment trebuie analizate două aspecte importante pentru Uniunea Europeană, dar și pentru români.
Klaus Iohannis a spus că nu s-au epuizat procedurile care pot duce într-un final la aprobarea acestui acord, și asta ar fi soluția cea mai bună, însă a subliniat că Uniunea Europeană este pregătită și pentru alte variante.

În privința renegocierii acestui acord pe Brexit, președintele României a spus: Multă lume s-a întrebat dacă este posibilă o renegociere a acestui acord sau dacă sunt poziții diferite în UE 27 și aici pot să vă spun cu claritate: UE 27 suntem uniți, nu există abordări divergente, acest acord care a fost îndelung negociat și aprobat de UE 27 nu va fi renegociat. Așteptăm poziția guvernului Marii Britanii.
„Foarte mulți români au rude care muncesc sau trăiesc în Marea Britanie. Se întreabă ce se întâmplă cu ei. În cazul în care se aprobă acest acord, românii din Marea Britanie vor avea asigurate toate drepturile și garanțiile pentru șederea lor acolo, însă noi suntem pregătiți pentru negocieri care vor fi duse cu succes și în alte scenarii. Nimeni nu trebuie să își facă probleme pentru românii din Marea Britanie suntem aici, suntem pregătiți, vom avea soluții”, a spus Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS