19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateREZULTATELE ÎNTÂLNIRII DINTRE PREȘEDINTELE CNMR ALEXANDRU CUMPĂNAȘU ȘI PREȘEDINTELE ARMIS BOBBY PĂUNESCU CU AMBASADORUL AUSTRIEI LA BUCUREȘTI

REZULTATELE ÎNTÂLNIRII DINTRE PREȘEDINTELE CNMR ALEXANDRU CUMPĂNAȘU ȘI PREȘEDINTELE ARMIS BOBBY PĂUNESCU CU AMBASADORUL AUSTRIEI LA BUCUREȘTI

Ca urmare e demersurilor publice ale CNMR și ARMIS sub umbrela Alianței „România Demnă și Puternică”(ARDP), astăzi a avut o întâlnire oficială între Ambasadorul Austriei la București Excelența Sa Doamna Isabel Rauscher și Președintele CNMR Alexandru Cumpănașu și Co-Președinte al Alianței „România Demnă și Puternică”, Președintele ARMIS Bobby Păunescu și Co-Președinte Alianței „România Demnă și Puternică” și Simona Gabriela Cumpănașu – Secretar General al ARDP. Discuțiile au avut un rol constructiv și în cadrul unei întâlniri extinse, reprezentanții ARDP au solicitat Excelenței Sale transmiterea către Parlamentul Austriei a mesajului ferm al Alianței față de problema reducerii alocațiilor pentru copii români nerezidenți, respectiv atitudinea discriminatorie și incorectă a statului austriac față de copii români dar și față de copii de alte naționalități nerezidenți în Austria. Astfel, CoPreședinții ARDP au solicitat Excelenței Sale  organizarea unor întâlniri cu parlamentari, inițiatorii legii din Parlamentul austriac și alte autorități publice de la Viena, care au atribuții de aplicare a acestei legi, pentru prezentarea și susținerea punctului de vedere al ARDP și al românilor pe care-i reprezintă. La rândul dumneaei Excelența Sa a prezentat punctul de vedere al Guvernului de la Viena exprimat public și de către Prim ministrul Austriei, prin care s-au dat asigurări publice ca în măsura în care va exista un proces la Curtea Europeană de Justiție pe această temă, Austria va respecta decizia instanței europene și o va pune în practică. Facem precizarea că vineri, Comisia Europeană a reacționat și a precizat că Austria nu a procedat corect în această speță, urmând a lua măsuri față de adoptarea acestei legi.
„Întâlnirea cu Excelența Sa a fost una în spiritul dialogului și al construcției dintre cele două țări, cu precizarea punctelor de vedere ale fiecărei părți. Românii au dreptul la un tratament corect peste tot în Europa și am precizat Excelenței Sale  că atât CNMR cât și ARDP implicit, se vor lupta cu toate mijloacele legale pentru apărarea drepturilor românilor oriunde s-ar afla aceștia, în Europa sau în oricare alt loc din lume. Considerăm  măsura privind alocațiile ca fiind  una profund imorală și incorectă. CNMR alături de partenerii din ARMIS va acționa neobosit pe toate căile  până când această măsură  va fi eliminată, ea putând fi doar începutul unui bulgăre de zăpadă care ar putea începe să se  rostogloească în țările cu mulți cetățeni români. Românii fac muncile pe care nativii acestor locuri le refuză și cu atât mai mult merită respect și tratament egal. Vom merge la Viena, Bruxelles, Strasbourg, oriunde va fi nevoie pentru a opri discriminarea românilor în Europa”a declarat Alexandru Cumpănașu Președintele CNMR și coPreședinte al Alianței „România Demnă și Puternică”(ARDP).
“ Mulțumim Excelenței Sale Doamna Isabel Rauscher pentru  întâlnirea de azi și consider că există premize pentru a rezolva o situație critică ce poate degenera în degradarea profundă a relațiilor economice  care în anumite sectoare industriale au atins deja “cote de avarie “ . Situația cetățenilor români atât cei din țară cât și cei ce-și desfășoară activitatea în străinătate este prioritară și în cazul în care soluțiile discutate nu se materializează cu celeritate, conducerea Alianței se va reuni de urgență în vederea rezolvării situației împreună cu reprezentanții mediului de afaceri Austriac din România” a declarat Bobby Păunescu Președintele ARMIS și coPreședinte al Alianței „România Demnă și Puternică”(ARDP).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS