(Foto: radardemedia.ro)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că în prezent tinerii sunt îndemnaţi de o carieră profesională care să aducă instant bani. Ea a mai spus că profesorii nu ar trebui să le ofere multă informaţie elevilor, ci să îi înveţe „să gândească singuri”.
„Ne revine sarcina să generăm modele sociale, atractive, o viziune nouă pentru cei care sunt educaţi în epoca revoluţiei tehnologiei informaţiei. Înainte de a explora potenţialele soluţii ale necazurilor omenirii trebuie să înţelegem mai bine provocarea pe care o reprezintă tehnologia. E discutabil în ce măsură sunt realmente responsabile pentru ceea ce se întâmplă azi în lume. (…) Într-o asemenea lume, ultimul lucru pe care trebuie să îl ofere un profesor elevilor săi este mai multă informaţie, când deja ei au parte de prea multă. Să îi înveţe să gândească singuri, să le formeze abilitatea de a interpreta informaţia, să distingă ceea ce este important de ceea ce nu este important, flexibilitatea mentală, adaptarea la schimbări, asigurarea unui echilibru emoţional pot să fie obiectivele şcolii de astpzi, dar mai ales ale şcolii de mâine”, a susţinut Ecaterina Andronescu, în cadrul festivităţii Academiei Române dedicată Zilei Culturii Naţionale, de la Ateneul Român.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.