Trei tineri, reţinuţi pentru o serie de tâlhării (Foto: Radio Constanta)

Ofiţerii Serviciului de Investigații Criminale Olt au ridicat, sâmbătă, un bărbat suspectat de autorităţile italiene că a furat un bancomat în care se afla suma de 120.000 de euro. „La data de 12 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliție Iancu Jianu și al luptătorilor  Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat o descindere domiciliară pe raza comunei Iancu Jianu, Olt. În urma activității, polițiștii au depistat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Iancu Jianu, urmărit internațional de autoritățile judiciare italiene pentru comitere infracțiunii de furt calificat, prejudiciul cauzat fiind de 120 000 de euro”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Aceştia din urmă mai susţin că, în aprilie 2018, tânărul de 21 de ani, „în complicitate cu mai multe persoane, ar fi pătruns într-un depozit din Italia, de unde ar fi sustras un tractor și un autovehicul. Folosind aceste vehicule, bărbatul și ceilalți complici ar fi spart zidul unei bănci de unde ar fi sustras un bancomat și suma de 120.000 de euro”.

Bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de apel Craiov, urmând să fie predat autorităților italiene.

 

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.