Acasă Actualitate Ninsoarea rară din Arizona transformă deşertul într-un ireal paradis al iernii

Ninsoarea rară din Arizona transformă deşertul într-un ireal paradis al iernii

-

Zăpada nu se aşterne des în Arizona, dar atunci când o face este magică. În ultimele săptămâni iarna, anotimp neobişnuit pentru această zonă, a ajuns şi în deşertul Sonoran, transformând terenul uscat şi roşu într-un loc desprins din basme fantastice.

Imaginile înregistrate de unii localnici prezintă nisipul şi cactuşii acoperiţi de un  strat de zăpadă albă sub formă de pudră.

Arizona este un stat al Statelor Unite ale Americii situat în vestul ţării şi este cunoscut pentru peisajul său deşertic, foarte bogat în plante xerofite, cum sunt cactuşii. Este cunoscut pentru clima cu veri călduroase şi ierni blânde. De regulă, de la sfârşitul toamnei până la începutul primăverii, vremea este blândă cu un minim de 15 °C. Lunile din noiembrie până în februarie sunt cele mai reci, temperaturile fiind între 4–24 °C, deşi uneori temperatura scade sub punctul de îngheţ. Pe la jumătatea lunii februarie, temperaturile încep să crească din noum zilele devenind calde, iar nopţile răcoroase. Lunile de vară dintre iunie şi septembrie aduc o vreme călduroasă şi uscată, cu temperaturi între 32–48 °C, maxime de peste 52 °C fiind înregistrate în zona deşertică.

 

Deşertul Sonora este unul dintre cele mai mari şi mai fierbinţi deşerturi din America de Nord cu o suprafaţă de aproximativ 312.000 km2, sau de 120,000 mile2. Deşertul conţine o varietate unică de plante şi animale dintre care varietăţile de cactuşi.

La 17 ianuarie 2001 circa 2.008 de km² (sau 496,337 acri din Deşertul Sonora din partea Statelor Unite au fost declarate monument al naturii (la nivel naţional) formând en Sonoran Desert National Monument.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima centrală nucleară din Elveţia a fost deconectată

În 2017 cetăţenii din Elveţia s-au pronunţat în cadrul unui referendum pentru ieşirea din reţeaua nucleară. Acum, la Mühleberg, a fost deconectată...

Primarul din Poiana Mare a pierdut procesul cu ANI

Magistraţii de la Curtea Supremă au hotărât, miercuri, să admită recursul Agenţiei de Integritate în procesul intentat de Marin Vintilă, edilul din Poiana Mare.