3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransportatori din mai multe țări protestează la Bruxelles

Transportatori din mai multe țări protestează la Bruxelles

Transportatori din mai multe țări, inclusiv din România, participă, joi, la un protest organizat la Bruxelles, în fața Parlamentului European, în semn de nemulțumiți de schimările din domeniu pe care europarlamentarii vor să le adopte, în aceeași zi.

Protestul este autorizat pentru un număr de 600 persoane și zece camioane, din țări precum România, Bulgaria, Ungaria și Polonia. Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) și Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) sunt două dintre organizațiile transportatorilor din România care participă la acest protest.

Transportatorii din estul continentului susțin că noile reglementări îi dezavantajează în fața celor din Vest, notează Mediafax.

Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European (TRAN) va vota, joi, cele trei propuneri cheie ale Pachetului Mobilitate 1. Dacă vor fi adoptate, aceste propuneri vor fi aprobate în sesiunea plenară a PE din 14 – 17 ianuarie 2019.

UNTRR le-a solicitat sprijinul eurodeputaților români să respingă Pachetul Mobilitate 1, în colaborare cu eurodeputații din alte state membre ale Uniunii Europene (UE) afectate.

Pachetul Mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană la 31 mai 2017 și cuprinde propuneri de modificare a legislației europene în domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detașării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere și de odihnă ai șoferilor profesioniști; propunerea de modificare a Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie și a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piața de transport rutier de marfă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS