16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoziţia lui Donald Trump privind retragerea trupelor din Siria nu s-a schimbat

Poziţia lui Donald Trump privind retragerea trupelor din Siria nu s-a schimbat

Casa Albă a informat că poziţia preşedintelui american Donald Trump, privind retragerea trupelor americane din Siria, nu s-a schimbat, în contextul în care consilierul prezidenţiale pentru Securitate, John Bolton, a declarat recent că procesul ar putea dura câteva luni, relatează Reuters.
„Preşedintele nu şi-a schimbat poziţia, aşa cum a mai menţionat scopul său principal este să asigure siguranţa trupelor noastre şi siguranţa aliaţilor noştri”, a declarat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Mercedes Schlapp, pentru Fox News.

„Astfel, Departamentul Apărării va elabora un plan operaţional pentru retragerea trupelor în siguranţă. Durează să retragem trupele deoarece vrem să ne asigurăm că acestea vor fi protejate în timpul procesului”, a adăugat aceasta.

Recent, Donald Trump a decis retragerea trupelor americane din Siria şi diminuarea efectivelor militare din Afganistan. Preşedintele SUA a luat spontan decizia de retragere a militarilor americani din Siria, fără a se consulta cu principalii consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate, au afirmat oficiali citaţi de agenţia Associated Press.

Decizia lui Donald Trump de retragere a trupelor din Siria a fost criticată de numeroşi politicieni din Statele Unite, dar şi de ţări aliate. Secretarul american al Apărării, James Mattis, şi-a prezentat demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS