Acasă Actualitate Poliția Română: Amenzi de peste 2,2 milioane de lei, într-o singură zi

Poliția Română: Amenzi de peste 2,2 milioane de lei, într-o singură zi

-

Polițiștii au intervenit, sâmbătă, 5 ianuarie, la aproape 2.500 de sesizări ale cetățenilor, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 6.400 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

8.300 de poliţişti au acționat, în dispozitivul curent, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 203 de acțiuni și s-a intervenit la 2.466 de evenimente, dintre care 2.007 sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 586 de infracțiuni, 112 persoane fiind surprinse în flagrant delict. De asemenea, au fost depistate 6 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 26 de măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6.448 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.200.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 100 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 438 de permise de conducere și au fost retrase 74 de certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

ȘTIRI VIDEO GdS

Poliştii au instituit măsuri asigurătorii de peste 3.400.000 de lei

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 15 percheziții. Oamenii legii au instituit măsuri...