10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit poetul Emil Brumaru

A murit poetul Emil Brumaru

Poetul Emil Brumaru a murit, sâmbătă seară, la vârsta de 80 de ani, a anunţat scriitorul Liviu Antonesei pe blogul său.

„În noaptea asta, cu puţin înainte de miezul nopţii, poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervaţia de îngeri. E greu să scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani (…). Emil împlinise de curând 80 de ani şi era într-o formă de invidiat, cel puţin aşa mi se părea mie. Joi seara, a făcut un ACV, a fost internat la spital şi supus terapiei intensive, în după- amiaza de azi, îşi revenise, a spus poezii asistentelor, a mîncat, a glumit. După câteva ore, a venit vestea că a avut două stopuri cardiace şi a intrat în comă. Am sperat totuşi într-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23, 35 a plecat. A plecat, nu a murit, îngerii nu mor niciodată, se retrag numai în Rezervaţia de Îngeri, aşa cum acum nu foarte multă vreme, prietenul nostru comun Luca Piţu s-a retras în păpuşoi. La revedere, nu adio, prietene”, a scris Liviu Antonesei, potrivit site-ului miscareaderezistenta.ro.

Născut în 1939, Emil Brumaru este unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani.

Laureat al Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” (2001) pentru Opera Omnia, Brumaru a primit în 2011 premiul revistei „Observator Cultural”, de asemenea pentru Opera Omnia. Poemele sale au fost incluse în antologii din România, Germania, Franţa şi Anglia.

În aprilie anul trecut Emil Brumaru a fost desemnat câştigătorul celei de-a doua ediţii a Premiului Naţional pentru Poezie „Lucian Blaga”, decernat la casa memorială din Lancrăm.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS