Pasajul de la intrarea în Piaţa Centrală din Craiova a fost transformat într-un adevărat  talcioc chiar sub nasul oamenilor de ordine care se fac că nu văd. Această stare persistă de ani buni, fiindcă diverse persoane îşi expun zilnic marfa secon-hand chiar la poarta pieţei şi la uşa blocurilor în cale locuiesc angajaţii străini şi persoane din conducerea  Uzinei Ford din Craiova. Comercianţii de ocazie aşează pe jos haine vechi, încălţăminte bijuterii, ceasuri şi alte accesorii cu scopul de a le vinde. În acest fel ei „agaţă” mai uşor clientela care vine şi pleacă de la piaţă.

Nu se ştie  dacă organele îndreptăţite să ia măsuri au aplicat vreodată lege în privinţa aşa-zişilor comercianţi, cert este că ei revin mereu în acelaşi loc. Dincolo de aspectul neplăcut şi dezolant pe care îl dau pasajului respectiv, vânzătorii de chilipiruri lasă în urma lor şi multă mizerie. Se ridică totuşi o întrebare: să nu-i fi văzut nimeni, autorităţile, angajaţi ai poliţiei sau jandarmeriei ? Dacă noi suntem obişnuiţi cu o astfel de meteahnă balcanică, autorităţile nu se întreabă ce impresie îşi fac americanii când văd zilnic acest tablou greţos ?

Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.