27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNinsori puternice în Grecia, Bulgaria şi Austria

Ninsori puternice în Grecia, Bulgaria şi Austria

Ninsorile şi vântul puternic revin în forţă în Europa. Grecia şi Turcia se confruntă cu temperaturi scăzute, iar în sudul Poloniei sunt atenţionări de avalanşe. Ministerul român de Externe a emis un avertisment de călătorie pentru Bulgaria, unde este cod portocaliu de vânt şi ninsoare.

Temperaturi neobişnuit de scăzute sunt în centrul şi sudul Greciei. Ninge de două zile în mai multe regiuni, inclusiv la Atena, iar în zone de coastă sunt anunţate furtuni. Şoferii au fost sfătuiţi să nu se aventureze la drum fără lanţuri şi maşini dotate adecvat condiţiilor de iarnă greă.

În sudul Poloniei este risc major de avalanşă, în regiunea munţilor Tatra. Stratul de zăpadă este de aproape doi metri, iar temperaturile au atins minus 15 grade Celsius. Schiorii au fost avertizaţi să nu se aventureze pe pârtii. Meteorologii au anunţat vânt puternic şi ninsori în mai multe regiuni din sudul ţării. Zăpadă multă şi în Tirol, Austria. Rafalele de vânt au atins 100 de km pe oră, iar circulaţia se desfăşoară cu dificultate. La Innsbruck însă este raiul schiorilor.

În Croaţia a fost suspendată circulaţia pe mai multe drumuri pentru vehiculele grele din cauza vântului puternic şi a poleiului. În zonele de coastă, câteva case au fost pur şi simplu zguduite de rafalele de vânt, care au luat pe sus acoperişuri. Vremea se va linişti spun meteorologii, care anunţă în continuare temperaturi scăzute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS