14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis a semnat decretele pentru revocarea lui Paul Stănescu și Lucian Șova

Klaus Iohannis a semnat decretele pentru revocarea lui Paul Stănescu și Lucian Șova

Klaus Iohannis a semnat joi decretele şi i-a eliberat din funcţie pe miniştrii demisionari de la Transporturi şi Dezvoltare, după o lună de dispute între guvern şi preşedinţie.
Lucian Şova şi Paul Stănescu au fost remaniaţi la sfârşitul lui noiembrie, iar preşedintele are pe biroul său şi numele celor care ar trebui să le ia locul.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Lucian Şova, ministrul Transporturilor.

Președintele are pe masa sa numele celor doi care ar putea să preia cele două portofolii: Olguța Vasilescu – care a rămas pe dinafara guvernului -, pentru Ministerul Dezvoltării, iar un apropiat al lui Liviu Dragnea, trezorierul PSD, MIrcea Drăghici, pentru Ministerul Transporturilor.

Pe 20 noiembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a semnat remanierea miniştrilor propuşi de PSD, cu excepţia celor doi miniştri, considerând că propunerile de înlocuire a acestora, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, sunt nepotrivite.
Citește și
Toader, despre punerea sub acuzare a lui Iohannis: Până acum nu s-a apelat la mine

Ulterior, la Transporturi a fost propus Mircea Drăghici, iar Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare.

Pe 22 noiembrie, Lucian Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat şi Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării.

Guvernul a sesizat la CCR un conflict cu preşedintele Iohannis, iar Curtea a decis că şeful statului nu şi-a exercitat atribuţiile constituţionale când nu a luat act de demisiile celor doi miniştri şi nu a constatat vacantarea posturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS