9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn fost pușcaș marin a fost arestat la Moscova sub acuzația de spionaj

Un fost pușcaș marin a fost arestat la Moscova sub acuzația de spionaj

Administrația de la Washington cere explicații în cazul americanului arestat acum 2 zile la Moscova, sub acuzația de spionaj, care se afla în capitala Rusiei ca invitat la o nuntă, după cum fratele americanului arestat.
Paul Whelan, fost pușcaș marin și luptător în Irak, conducea departamentul de securitate de la o firmă importantă; a fost arestat pe 28 decembrie la Moscova, în împrejurări neclare. Serviciul Federal de securitate – FSB – a pecizat doar că Whelan a fost prins în timpul unei operațiuni de spionaj. Până acum, niciun oficial american nu a fost lăsat să ia legătura cu Whelan.

„Sper ca în următoarele ore să avem acces consular la el şi să aflăm mai multe. Le-am spus clar ruşilor care sunt aşteptările noastre”, a declarat Mike Pompeo, secretar de stat SUA.

David Whelan, fratele americanului reținut, spune că Paul categoric nu e spion și că ar fi mers la Moscova ca invitat la o nuntă. Un coleg, fost pușcaș marin, se însoară cu o rusoaică.
Experții în probleme de spionaj sunt de părere că gestul rușilor ar putea fi o manevră a Kremlinului pentru a-i forța pe americani să facă un schimb. Ei să-l dea pe Whelan, iar americanii să o elibereze pe Maria Butina, o tânără rusoaică, acuzată de spionaj, care a și recunoscut că acționa în Statele Unite ca agent de influență în favoarea rușilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS