Reprezentanții IPJ Dolj susțin că nu mai puțin de 1.200 de polițiști au fost pe străzile din județul Dolj înainte și după Revelion. ”Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Anului Nou poliţiştii au acţionat în tot judeţul, în locurile unde au avut loc manifestări publice (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), în zonele cu public numeros și au intervenit pentru evitarea oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului. Misiunile celor peste 1.200 de poliţişti, din cele patru zile (29 decembrie 2018 – 1 ianuarie 2019), au avut ca rezultat constatarea a 63 de infracţiuni, dintre care 11 la regimul siguranţei rutiere, 23 la Legea nr. 126/1995 (regimul materiilor explozive) şi 29 privind alte acte normative. De asemenea, poliţiştii au confiscat 50 de kg materiale pirotehnice”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj..

În plus, au fost aplicate 266 de sancţiuni, a căror valoare se ridică la peste 112.000 de lei. Dintre acestea, 52 au fost aplicate pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, 195 pentru încălcarea Codului Rutier, iar restul pentru comerţ ilicit și încălcarea regimului materiilor explozive. Valoarea totală a bunurilor confiscate se ridică la peste 13.000 de lei. Polițiștii doljeni mai spun că acțiunile sunt continuate și astăzi, mai ales că un număr mare de doljeni se întorc din minivacanța de revelion.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.