22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestele din Manila anulează lansarea a 130.000 de baloane pentru un record de Anul Nou

Protestele din Manila anulează lansarea a 130.000 de baloane pentru un record de Anul Nou

Protestele determină anularea lansării celor 130.000 de baloane cu care un club din Filipine plănuia să stabilească un record de Anul Nou în timpul unui concert al britanicului Pete Tong.

Reprezentanţii complexului turistic Okada au insistat că evenimentul se va desfăşura într-o sală astfel că nu există niciun risc pentru mediu. Toate baloanele ar fi urmat să fie reciclate. Totuşi protestatarii au insistat că lucrurile nu sunt atât de sigure pe cât pretind organizatorii, scrie Mediafax.

După ce autorităţile din Manila au intervenit, cei de la Okada au anunţat că renunţă ”de bună voie” la eveniment în semn de respect pentru campania de protejare a mediului întreprinsă în Filipine.

Decizia a fost anunţată după ce organizatorii au primit o scrisoare de la Departamentul pentru Mediu şi Resurse Naturale în care erau sfătuiţi să anuleze manifestarea.

Clubul, care face parte dintr-un complex care include un hotel şi săli de jocuri de noroc, a susţinut că baloanele au fost realizate din latex biodegradabil, iar după spectacol ar fi urmat să fie reciclate şi nu eliberate în aer. Clubul îşi dorea să intre astfel în Cartea Recordurilor, scrie Mediafax.

O petiţie împotriva lansării baloanelor a fost semnată de zeci de mii de protestatari. Organizaţiile de protecţie a mediului au arătat că şi baloanele care sunt etichetate ca biodegradabile rămân în ocean timp de patru ani. În unele zone de coastă lansarea baloanelor este interzisă din cauza impactului pe care îl au asupra mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS