Acasă Actualitate Noile proteste ridică tensiunea la Budapesta

Noile proteste ridică tensiunea la Budapesta

-

Un nou protest a avut loc luni la Budapesta împotriva așa-numitei ”legi a sclaviei” și a guvernului Viktor Orban în general, criticat pentru felul în care încearcă să controleze justiția și presa din Ungaria, potrivit cnn.com.
Circa două mii de oameni s-au strâns luni seară în faţa televiziunii de stat maghiare din Budapesta, în cel mai recent miting ce pare să unească opoziţia fragmentată împotriva premierului de dreapta Viktor Orban. Manifestanţii cer presă şi justiţie independentă.
Miile de oameni strânse în centrul capitalei ungare au scandat ”Fidesz murdar” şi au acuzat televiziunea de stat că a devenit portavocea Guvernului.

Manifestanţii au fost înconjuraţi de sute de poliţişti. Aceasta după ce, cu o seară înainte, protestele au devenit violente. Picătura care a umplut paharul a fost când un parlamentar de opoziţie a fost târât afară din sediul televiziunii.

Protestele au izbucnit săptămâna trecută, faţă de două legi adoptate recent de Parlamentul maghiar. Una dintre ele le permite angajatorilor să ceară 400 de ore suplimentare anual, iar plata pentru ele poate întârzia chiar şi trei ani. Legea a fost numită una a sclaviei. A doua lege controversată va duce la apariţia unui nou sistem de instanțe în țară. Acestea vor analiza „problemele guvernamentale”, iar judecătorii vor fi numiţi de ministrul justiţiei, lucru criticat de opoziţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbaliştii revin la treabă

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova reia meciurile oficiale din campionat în acest sfârşit de săptămână. Trupa lui Cătălin Popescu va primi,...