9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMexic: Credincioși uciși de artificii în fața unei biserici

Mexic: Credincioși uciși de artificii în fața unei biserici

O explozie de artificii a ucis cel puțin 8 persoane și a rănit alte 50 la intrarea într-o biserică din statul mexican Queretaro, iar printre victime se numără și copii. Explozia a avut loc în timpul unei procesiuni religioase.
O înregistrare video care s-a viralizat pe reţelele sociale arată mai mulţi pelerini care se îndreaptă în ritmuri de muzică spre intrarea în lăcașul de cult. La un moment dat, deflagrația enormă provoacă panică şi strigătele mulţimii, relatează Agerpres, care citează AFP.
Explozia a avut loc la ora locală locală (12:30 GMT) în afara capelei din comunitatea Fuentezuelas, în orașul Tequisquiapan, din sud-estul statului.
Focurile de artificii, care urmau să fie folosite pentru un festival religios, nu fuseseră depozitate în conformitate cu normele de siguranță, a afirmat agenția într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
Localnici erau pregătiți să sărbătorescă ziua Fecioarei din Guadalupe, patronul al Mexicului, pe 12 decembrie.
Accidentele legate de industria pirotehnică sunt frecvente în Mexic, unde artificiile sunt utilizate în mod tradiţional pentru a celebra sărbătorile religioase.
Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în iulie la Tultepec, în vecinătatea capitalei mexicane, unde se află un mare târg de artificii. Acelaşi târg a fost scena unei tragice explozii în decembrie 2016, cu câteva zile înainte de Crăciun, care a făcut 42 de morţi şi 70 de răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS