Iohannis: Sănătatea, educaţia şi cultura reprezintă pilonii unei societăţi puternice, prosperePreşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la decorarea unor universităţi, reprezentanţi ai mediului sanitar şi ai culturii că sănătatea, educaţia şi cultura reprezintă pilonii unei societăţi puternice şi prospere, precizând şi că rezultatele preliminare ale proiectului “România educată” vor fi lansate săptămâna viitoare în dezbatere publică, scrie Agerpres.

“Cred că nu poate fi nimic mai nobil decât să sărbătorim, în anul Centenarului Marii Uniri, alături de cei care, prin misiunea pe care şi-au ales-o, fac cinste ţării noastre! Sănătatea, educaţia şi cultura reprezintă pilonii unei societăţi puternice, prospere. În arhitectura unei naţiuni, sănătatea şi educaţia constituie surse ale bunăstării, iar cultura este cea care ne defineşte, semnificând însăşi identitatea noastră naţională, valorile noastre comune, transmise cu înţelepciune din generaţie în generaţie”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că 2018 are o însemnătate specială pentru români, fiind un an de “celebrare a trecutului, dar şi unul în care punem bazele proiectului nostru de viitor şi ale viziunii noastre pentru o Românie Educată, democratică şi puternică, pentru încă 100 de ani cel puţin”.

“Trecutul este unul cu care ne putem mândri, prin prisma personalităţilor din educaţia, medicina şi cultura românească ce au adus prestigiu ţării noastre la nivel mondial, în domeniul lor de activitate. Viitorul îl făurim astăzi, iar generaţia actuală are o mare responsabilitate în conturarea destinului României. Dumneavoastră vă revine datoria de a îndruma paşii tinerilor în nobilele meserii pe care şi le-au ales, de a le insufla respectul pentru valorile trecutului şi de a le transmite, totodată, obligaţia morală de a încredinţa aceste valori, mai departe, generaţiilor viitoare”, a spus preşedintele Iohannis.

El le-a transmis medicilor, asistenţilor medicali şi farmaciştilor că în România sunt profesionişti de excepţie, tineri entuziaşti, dornici să se perfecţioneze şi să contribuie la reputaţia medicinei româneşti, în pofida dificultăţilor cu care se confruntă sistemul de sănătate.

“Cu prilejul Zilei Naţionale a României, la ceas aniversar, vă transmitem recunoştinţa şi preţuirea pentru devotamentul şi responsabilitatea cu care vă îngrijiţi de sănătatea noastră, pentru carierele încununate de reuşite ori pentru cariere al căror parcurs se întrezăreşte a fi unul de succes!”, a arătat Iohannis, spune Agerpres.

Şeful statului le-a transmis reprezentanţilor universităţilor din domeniul educaţiei şi cercetării că doar cu ajutorul unei educaţii de calitate pot fi atinse obiectivele propuse ca ţară în al doilea secol de unitate. El a amintit că în urmă cu doi ani a iniţiat proiectul “România Educată”, prin care se doreşte dezvoltarea unei viziuni şi a unei strategii pe termen lung pentru sistemul de învăţământ.


“Săptămâna viitoare, rezultatele preliminare ale proiectului vor fi lansate în dezbatere publică şi sper ca universităţile şi instituţiile dedicate cercetării şi inovării să rămână şi pe mai departe parteneri foarte implicaţi”, a anunţat Iohannis.

El le-a transmis celor decoraţi că sunt “modele de responsabilitate, dăruire şi promovare a artei şi frumosului, adevărate repere pentru generaţiile prezente, dar şi pentru cele viitoare”.

Preşedintele Iohannis a conferit Ordinul “Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer Academiei de Studii Economice Bucureşti, Ordinul “Meritul pentru Învăţământ” în grad de Comandor Univesităţii Politehnica din Bucureşti, Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Ordinul “Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, Universităţii din Petroşani, Universităţii Transilvania din Braşov, Ordinul “Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler Universităţii Dunărea din Galaţi, Ordinul “Meritul cultural” în grad de Cavaler Colegiului “Noua Europă”.

De asemenea, şeful statului a conferit Ordinul pentru Merit în grad de Cavaler Rodicăi Ceauş, conf. univ. dr. Victor Costache, prof. univ. dr. Sebastian Nicolae Ionescu, prof. dr. Dorel Săndescu, Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler medicilor Marian Anghelescu, Sorin Liviu Băilă, Corneliu Gheorghe Costăchel, Doina Drăgănescu, asistentului medical-şef Doina Carmen Mazilu, scrie Agerpres.

Preşedintele Iohannis a acordat Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor lui Petru Hadîrcă şi Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler – Marinei Constantinescu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 30 noiembrie 2018

Actualitate

» Conducerea Maternității Giulești cere să își reia activitatea
» Alertă în Germania
» Gorj: Accident rutier cu trei victime în Defileul Jiului
» De ce a fost amânată vizita Papei Francisc în România?
» Marriott anunţă piratarea unei baze de date care ar conţine informaţiile a circa 500 de milioane de clienţi
» Doi migranţi s-au ascuns în autocarul fanilor echipei Liverpool la revenirea de la Paris
» G20: Preşedintele Franţei va discuta viitorul alianţei alianţa Renault-Nissan cu premierul Japoniei
» Tusk: Dacă parlamentul britanic respinge acordul privind Brexitul, va fi un Brexit fără acord sau nu va mai fi Brexit
» Italia: Primul declin al economiei din ultimii patru ani
» Siria: Presupuse rachete israeliene au lovit un depozit de arme iranian
» Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de aproape 47,08 de miliarde de lei, în creştere cu 21,77%, în octombrie
» Iohannis: Sănătatea, educaţia şi cultura reprezintă pilonii unei societăţi puternice, prospere
» O echipă internațională a reușit să măsoare întreaga cantitate de lumină emisă de toate stelele în istoria de 13,7 miliarde de ani a Universului
» Ministrul Sănătății despre situația de la Maternitatea Giulești
» Steagul de pe Palatului Victoria a fost dat jos. Cum explică oficialul SGG gestul făcut chiar înainte de Ziua Naţională
» Gloria Katz, scenaristă a filmelor “Star Wars” şi “Indiana Jones”, a murit
» Trafic îngreunat pe Valea Prahovei
» Tablou de Renoir, furat cu ajutorul unei sacoșe de cumpărături în Viena
» Vasile Niculescu, eroul anonim al Marii Uniri. Aviatorul care a zburat la -40 de grade deasupra Carpaţilor cu documente cruciale pentru întregirea ţării
» Maternitatea Giulești: Părinţii să fie atenţi cu acest dat în judecată, personalul medical va pleca din țară
» 9.000 de polițiști vor acționa, în fiecare zi, în acest week-end prelungit
» Parada de la Alba Iulia. Iohannis şi Familia Regală, aşteptaţi în Oraşul Unirii. Huiduieli anunţate pe Facebook în momentul defilării Jandarmeriei
» INTERDICŢIE de a intra în Ucraina. Bărbaţii din Rusia, cu vârste între 16 şi 60 de ani, se supun unor restricţii speciale
» Minus 17 grade la Miercurea Ciuc şi Joseni, cele mai scăzute temperaturi din zonele locuite din țară
» Trafic feroviar în condiții ”meteo nefavorabile”
» Olt: Veterinarii s-au întors la Rusănești, însoțiți de efective impresionante de jandarmi
» Oltenia împarte harta sărăciei cu Moldova
» Gorj: 25 de utilaje au acționat pe drumurile naționale
» O fetiţă de doi ani a murit de foame. Copilul era în grija tatălui, după ce mama plecase la muncă, în străinătate
» Victor Ponta: Guvernul Dragnea-Dăncilă fură banii copiilor
» Şină de tren fisurată din cauza gerului. Trafic feroviar întrerupt pe Magistrala 200
» Vreme deosebit de rece de 1 Decembrie
» Bărbat lovit pe trecerea de pietoni de un șofer de 71 de ani. Șoferul era băut
» Sfântul Andrei, ocrotitorul României: Peste 850.000 de români poartă numele Andrei
» Cutremur în zona seismică Vrancea, in aceasta dimineata
» Reportaj BBC: Pădurile din România, ameninţate de defrişări masive
» Prima reclama scrisă de Inteligenţa Artificială este pentru o masina de lux
» Avionul în care se afla Angela Merkel, obligat să aterizeze la scurt timp de la decolarea din Berlin
» Maternitatea Giulesti nu mai face internari, din cauza Stafilococului Auriu
» Marian Vasile: „Sunt prea multe accidente mortale în Craiova. Putem interveni de urgenţă pentru prevenirea lor“

Gorj

» Gorj: Mii de turiști, așteptați la Rânca în minivacanța de Ziua Națională

Olt

» (VIDEO) Olt: O mașină s-a făcut scrum, o alta a fost avariată, o persoană a ajuns la spital
» Olt: Un bătrân și-a pus capăt zilelor într-o fântână publică

Sport

» Fotbal / A „îngheţat“ fotbalul la CSO Filiaşi – Astra II. Oaspeţii au plecat cu punctele
» Fotbal / CCA a stabilit brigăzile care vor arbitra formaţiile doljene din C3
» Fotbal / Tricolorilor Under 17 nu le-a priit în Bănie. Au pierdut şi meciul doi cu Serbia U17
» Fotbal / Devis Mangia a anunţat că Pigliacelli şi Fedele vor continua cu „U“ Craiova. Vezi conferinţa de presă!

Top