16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate273 de copii din Dolj au fost consultați în primul cabinet stomatologic mobil care oferă servicii gratuite micuţilor

273 de copii din Dolj au fost consultați în primul cabinet stomatologic mobil care oferă servicii gratuite micuţilor

Cabinetul stomatologic mobil “Zâna Merciluță” a ajuns și în județul Dolj unde, în lunile iunie și octombrie a primit pentru consultație și profilaxie orală 273 de copii din 11 sate aparținând de 5 comune (Sălcuța, Seaca de Padure, Gogoșu, Breasta și Țuglui).

Fiecare copil din proiect beneficiază de pachetul Zâna Merciluță: intervenție gratuită în cabinetul mobil, pachet profilaxie (pastă, periuță, carte educațională) și participarea la un curs prevenție orală (află cum se face un periaj corect, ce este alimentația corectă) derulat de medicii dentiști voluntari. În urma consultului, cei 2 medici dentiști voluntari au constatat o medie de 3,47 carii/copil (valoarea medie a unei intervenții stomatologice/copil se ridică la 377,75 ron – exclus pachetul de profilaxie orală și alte costuri ale proiectului).

Deplasarea face parte din seria de intervenții pentru sănătate orală ale cabinetului stomatologic mobil în cadrul proiectului „Zâna Merciluţă” al asociației Merci Charity.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS