Acasă Actualitate Elena Udrea rămâne în arest, în Costa Rica

Elena Udrea rămâne în arest, în Costa Rica

-

Elena Udrea rămâne încarcerată în Costa Rica, cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu i-a fost respinsă, scrie Hotnews. Un judecător al Tribunalului Penal din Pavas a respins cererea de eliberare din arest   fostului ministru român al turismului, transmite publicația ameliarueda.com. Publicația citată precizează că în cazul Alinei Bica, aflată într-o situație similară, instanța nu a luat încă o decizie.

Termenul pentru apelul declarat de Udrea la măsura arestului preventiv din Costa Rica fusese stabilit de judecători pentru data de 2 noiembrie. Elenei Udrea și Alina Bica au fost arestate în Costa Rica pe 3 octombrie. Pentru cele două se primise primit o notificare roşie în baza de date Interpol pentru infracţiunile de mită, abuz în serviciu și corupție, emise de Interpol Bucureşti.

Ele au primit un mandat de arest preventiv de 60 de zile, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România, însă ambele au contestat măsura.

Între timp, magistrații Curții de Apel au decis să o citeze pe Elena Udrea la penitenciarul din Costa Rica în procesul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, dar și într-o altă cauză în care a cerut redeschiderea anchetei pe numele Anei Maria Topoliceanu și a lui Dinu Pescariu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS