Acasă Actualitate Persoane şi maşini căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

Persoane şi maşini căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

-

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 761 de persoane, 102 autovehicule și 50 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 12 – 19 octombrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 434 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S., în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 10 mandate europene de arestare, au depistat 92 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 108 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 31 de documente, au fost găsite 63 de autovehicule și o armă, bunuri ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 327 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 33 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 19 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 9 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 39 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 19 documente semnalate de România.

Sursa: politiaromana.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de vânt şi ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub...