14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost înregistrat primul caz de pestă porcină africană din judeţul Teleorman

A fost înregistrat primul caz de pestă porcină africană din judeţul Teleorman

Primul caz de pestă porcină africană din judeţul Teleorman a fost confirmat în satul Slobozia Mândra. Pesta a fost confirmată la cadavrul unui porc aruncat în apropierea pădurii din sat, scrie Mediafax.

Direcţia Sanitar-Veterinară Teleorman a confirmat apariţia primului caz de pestă porcină la nivelul judeţului, la un purcel găsit mort în apropierea pădurii din Slobozia Mândra.
Se pare că cineva ar fi aruncat la mică distanţă de satul Slobozia Mândra două cadavre de porci, însă doar unul a fost confirmat de laborator ca fiind purtător al virusului. Iulian Ianculescu, director DSVSA Teleorman, a confirmat, pentru MEDIAFAX, apariţia virusul pe raza judeţului Teleorman, spunând că acest lucru nu va afecta în mod deosebit populaţia. „Avem un singur purcel necunoscut, aruncat într-o pădure la Slobozia Mândra, la 5 kilometri de sat şi într-adevăr e pozitiv. Dar în gospodării nu e încă risc. E vorba, de fapt, de două cadavre, mai mult oasele, aruncate acolo, însă doar unul este pozitiv. Momentan, asta nu înseamnă că va fi afectată populaţia, acum doar supraveghem clinic porcii din localităţile apropiate. Vrem doar să verificăm dacă au mai apărut îmbolnăviri. Dar nu luăm nicio măsură deocamdată”, a spus Iulian Ianculescu.

Până acum, în judeţul Teleorman nu a mai apărut niciun alt caz, însă în judeţele învecinate s-a semnalat de mai mult timp existenţa unor focare de pestă porcină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS