Acasă Actualitate Dolj: Hoți de material lemnos, prinși de poliție

Dolj: Hoți de material lemnos, prinși de poliție

-

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Valea Stanciului au depistat sâmbătă în flagrant un bărbat de 44 de ani și o tânără de 22 de ani, ambii din localitate, în timp ce încercau să sustragă mai mulţi arbori, pe care îi tăiaseră din pădurea ce aparține Ocolului Silvic Segarcea. Materialul lemnos, aproximativ 0,6 mc., a fost indisponibilizat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de arbori.
Tot în cursul zilei de sâmbătă, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast au depistat, prin localitate, un bărbat de 40 de ani, din comuna Berevoiești, judeţul Argeș, care a achiziționat și transportat cu o autoutilitară cantitatea de 1,650 mc lemn de foc, cantitate ce nu corespundea cu ceea înscrisă în avizul de însoțire, fiind interzisă pentru achiziție și comercializare. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 12.000 lei conform prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenia, „invadată“ de bugetari

Datele statistice parţiale arată că din totalul salariaţilor din Oltenia circa 59.000 sunt bugetari. Anii anteriori, în Gorj era ponderea cea mai mare a bugetarilor. Circa 44,9% dintre angajaţii din Gorj erau bugetari. În Dolj, 22% dintre salariaţi erau bugetari, anul trecut. Media pe ţară era de 15%.