16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreot din Brăila, sancţionat de poliţişti pentru că a montat un banner pro referendum pe gardul bisericii

Preot din Brăila, sancţionat de poliţişti pentru că a montat un banner pro referendum pe gardul bisericii

Poliţiştii brăileni au sancţionat cu avertisment un preot din Brăila, deoarece pe gardul bisericii fusese amplasat un afiş pro referendum, informează Mediafax.

Agenţii de Poliţie l-au sancţionat cu avertisment, sâmbătă seara, pe preotul paroh, iar bannerul a fost dat jos de pe gardul bisericii.

„Biroul Electoral Judeţean a înaintat o adresă Poliţiei prin care sesiza faptul că la Biserica Sf. Ierarhi Constantin şi Elena este un banner afişat cu mesajul pro referendum. Pe acel banner se aflau culorile drapelului naţional, ceea ce este interzis prin lege. În baza acestei legi preotul a fost sancţionat cu avertisment, iar bannerul a fost dat jos, nu de poliţişti, ci de preoţi”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Despre incident au aflat şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos. Aceştia au început o anchetă şi le-au solicitat preoţilor să evite conflictele care ar putea să apară în timpul campaniei pentru referendum.

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie contestă decizia BEJ, susţinând că decizia nu a fost comunicată şi nu este publică, ceea ce ar reprezenta un abuz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS