9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateShow aviatic la Clinceni

Show aviatic la Clinceni

Cea de-a zecea ediţie a Cupei “Mihai Dobre Ţone” a avut loc, astăzi, la Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” Bucureşti – Aerodrom Clinceni”, transmite Mediafax. Peste 40 de concurenţi s-au întrecut în a ateriza cu precizie aeronave ultrauşoare motorizate, clasa avion şi motodeltaplan.

„Avem peste 40 de concurenţi la două clase, motodeltaplan şi avioane uşoare. Această competiţie este făcută în memoria lui Mihai Dobre Ţone, colegul nostru care a decedat în 2009, în zbor de acrobaţie. El era instructor de aeronave ultrauşoare şi de aceea am organizat această competiţie în memoria lui. De la an la an, creşte nivelul competiţiei, atât prin numărul concurenţilor, cât şi prin calitatea aterizărilor”, a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României. Concurenţii s-au străduit să aterizeze într-un careu cu lăţimea de un metru jumătate, care are cel mai mare punctaj, de 200 de puncte.

„Cei care cumulează din 3 sau 6 aterizări cele mai multe puncte câştigă. Pentru Aeroclubul României este şi o metodă de a descoperi tineri pe care îi ducem ulterior pe aeronave mai complexe , pe avioane, şi îi selectăm în vederea pregătirii pentru zborul acrobatic”, a completat George Rotaru. Cupa “Mihai Dobre Ţone” este organizată de Aeroclubul României. În competiţie s-au putut înscrie piloţi ai aeroclubului, dar şi piloţi particulari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS