11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcțiune internațională pentru combaterea traficului de mașini furate

Acțiune internațională pentru combaterea traficului de mașini furate

Poliția Română a desfășurat, între 25 și 27 septembrie, în cooperare cu autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene, investigații pentru combaterea furturilor de autovehicule și traficarea acestora. Potrivit oamenilor legii, au fost găsite 32 de vehicule urmărite naţional sau internaţional. Activitățile fac parte din acţiunea internațională „JPO AUSTROCAR”, desfășurată simultan, în statele membre ale Uniunii Europene.

În cadrul operaţiunii, au fost organizate acţiuni în trafic și în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand și controale la punctele de lucru ale societăților comerciale ce au ca obiect de activitate dezmembrarea autovehiculelor și comercializarea subansamblelor rezultate.

Din cele 32 de vehicule date în urmărire națională și internaționalp, 8 erau reclamate ca furate din Marea Britanie, 5 din Belgia, 5 din Spania, 4 din Italia, 3 din Germania, 2 din Franța și câte una era reclamată ca sustrasă din Polonia, Olanda, Bulgaria, Ungaria, respectiv din România. Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate, în vederea efectuării constatărilor tehnico-ştiinţifice.

”Recomandăm persoanelor care doresc să îşi achiziţioneze un autoturism second-hand din târgurile de profil sau dintre cele oferite spre vânzare pe site-urile de internet specializate să fie prudenţi, să solicite vânzătorului prezentarea documentelor de identitate. De asemenea, este recomandat să urmărească ca datele de identificare ale autoturismului înscrise în documentele de provenienţă să coincidă cu cele ştanţate pe şasiul vehiculului, întrucât există riscul ca aceste autovehicule să fie furate, iar cumpărătorul să rămână fără bunul în cauză”, a precizat Poliția Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS